- usposabljanja

 

Osnovno usposabljanje iz varstva pred požarom za zaposlene

Vsak delodajalec mora usposobiti  zaposlene iz varstva pred požarom v skladu z sprejetim programom usposabljanja. Usposabljanje je potrebno izvesti ob nastopu dela, premestitvi na drugo delovno mesto, začetku opravljanja drugega dela, spremembi ali uvajanju nove delovne opreme ali tehnologije. Vsake 2 ali 3 leta je potrebno izvesti ponovno usposabljanje za zaposlene, ki  delajo v objektih z najmanj srednjo požarno ogroženostjo.

 

Izvajanje usposabljanj za osebe odgovorne za gašenje začetnih požarov in izvedbo evakuacije

Vsak delodajalec mora v skladu z pravilnikom o požarnem redu izmed zaposlenih določiti in usposobiti odgovorne osebe za gašenje začetnih požarov in izvedbo evakuacije, ki imajo posebne zadolžitve ki so določene v požarnem redu. Usposabljanje se izvede ob določitvi odgovornih oseb, ponoviti pa ga je potrebno vsaka 3 leta.

 

Izvajanje evakuacijskih vaj

Lastniki ali uporabniki objektov za katere je potrebno izdelati načrt evakuacije morajo v skladu z določili pravilnika o požarnem redu enkrat letno izvesti vajo evakuacije. Svetujemo vam pri  načrtovanju in izvedbi vaje ter vam izdelamo kvalitetno analizo z priporočili za izboljšanje morebitnih pomanjkljivosti ugotovljenih med vajo.

KOLEKTOR EVT Sistemi d.o.o. | vse pravice pridržane

Spletne strani cLoovis